szkolenie


Szkolenie przeznaczone jest dla szkół i placówek oświatowych: Intendent, kierownik stołówki, kucharka, dyrektor placówki oświatowej.

W czasie szkolenia uczestnicy zdobędą wiedzę dotyczącą prawidłowego żywienia oraz jego znaczenia w rozwoju dzieci i młodzieży. Podczas szkolenia dowiesz się jak układać smaczne i pełnowartościowe jadłospisy zgodnie z obowiązującymi normami, a także jak wprowadzać prawidłowe nawyki żywieniowe wśród podopiecznych i uczestniczyć w ich rozwoju.

Szkolenie uwzględnia Rozporządzenia z dnia 26.07.2016 w sprawie grup środków spożywczych, przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

.

PROGRAM SZKOLENIA :

.

 

Prawidłowe żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych od września 2016.

Normy żywieniowe dla dzieci i młodzieży wg najnowszych zmian

Piramida zdrowego żywienia – składniki pokarmowe niezbędne do właściwego rozwoju dzieci w wieku

Jak kształtować zdrowe nawyki żywieniowe u dzieci. Nowe trendy, nowe smaki, nowe oczekiwania.

Problem nadwagi i otyłości wśród dzieci – stosowanie programów zdrowego żywienia

Jakość żywienia dzieci i młodzieży w placówce oświatowej od 1 września 2016r.

Planowanie jadłospisów w zależności od grupy wiekowej dzieci i młodzieży.

Ustalanie wartości kalorycznej jadłospisów oraz obliczanie zapotrzebowania na energię i inne składniki odżywcze względem grupy wiekowej.

Układanie jadłospisów dla dzieci i młodzieży z uwzględnieniem preferencji żywieniowych i zdrowotnych – m.in. diety bezglutenowe i bezbiałkowe

Układanie jadłospisów wg dziennej stawki żywieniowej – planowanie żywienia względem możliwości finansowych placówki

Zasady układania jadłospisów, rozkład posiłków w ciągu dnia, zasady zamiany produktów spożywczych.

Układanie przykładowych jadłospisów i obliczanie wartości energetycznej posiłków – ćwiczenia praktyczne.

Układanie racjonalnych, zbilansowanych jadłospisów zgodnie z poznanymi zasadami układania, obliczanie średnioważonej normy na energię i składniki odżywcze, obliczanie wartości energetycznej oraz zawartości składników odżywczych w jadłospisach

Dyskusja z uczestnikami szkolenia.

.

MASZ PYTANIA?

,

 +48 538 148 480     +48 538 148 481

e.mail: szkolenia@mcbrie.pl

📌 termin 13 grudnia 2017

📌 miejsce Katowice

 📌 cena: 299 zł netto

CENA SZKOLENIA OBEJMUJE:

– 6 godzin szkolenia,
– materiały szkoleniowe w formie papierowej i elektronicznej,
– materiały do pracy (notes, długopis),
– kawę, herbatę, ciastka w czasie przerw,
– zaświadczenie o ukończeniu szkolenia.

REZERWACJA GRUPOWA:

+48 538 148 480
+48 538 148 481
e.mail: szkolenia@mcbrie.pl

PŁATNOŚĆ:

Międzynarodowe Centrum Badań, Rozwoju i Edukacji
ul. Grodzieńska 21/29, 03-750 Warszawa
nr rach. 73 1050 1025 1000 0090 3130 5510


ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE/KURS

Imię i nazwisko:

*Tytuł szkolenia:

*Miejscowość:

*Data szkolenia lub kursu:

*Nazwa placówki/instytucja/firma/osoba prywatna:

*Ilość uczestników

-Imię i nazwisko uczestnika

-Imię i nazwisko uczestnika

-Imię i nazwisko uczestnika

*Wpisz swój adres email (obowiązkowe)

*Wpisz swój numer telefonu (obowiązkowe)